Slovák ochrnutý na půl těla skončil před soudem. Měl zavraždit manželku

V pátek proběhl soud o vazbě 66letého muže ve slovenské Galantě. V policejní cele strávil muž tři dny, než jej předvedli před soudce. Senior je obviněný z vraždy své manželky. Tu měl v úterý v podvečer udeřit skleněným pohárem do hlavy, když se koupala ve vaně. Žena na následky zranění vykrvácela, uvedla slovenská policie na facebooku.

Muž je dlouhodobě odkázaný na invalidní vozík. Levou polovinu těla má ochrnutou. Svou vinu odmítá a tvrdí, že na manželku nikdy nesáhl. Podle něj měla být smrt jeho manželky jen nešťastná náhoda, když upadla. Pitva však odhalila kromě smrtelného úderu i mnoho starších ran.

Podle sousedů vozíčkář svou manželku mlátil dlouhodobě. Zbitou ženu údajně často vídali s modřinami na tváři. "Paní musela strašně trpět. Neuvěříte, ale strašně trpěla. Ubližoval jí, trápil ji, ale i tak s ním vydržela," řekla portálu tvnoviny.sk jedna ze sousedek.

[chooze:article;value:477485]

Ženu k sobě v těžkých časech brávaly její děti, ale po několika dnech se k manželovi vždy opět vrátila. Kvůli domácímu násilí už dříve zasáhl proti invalidnímu seniorovi soud. Za týrání manželky mu udělil podmíněný trest. Žena zemřela den poté, co muži roční podmínka skončila.

Soud v Galantě rozhodl o umístění seniora do vazby za zločin zabití chráněné osoby. Muž ale proti rozhodnutí podal stížnost. Tou se nyní bude zabývat Krajský soud Trnava.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.