Slovákům se naskytl nezvyklý pohled. Politik kvůli ujetí od nehody zametá ulice

[chooze:gallery;value:35693]

Bizarní pohled se naskytl v pátek obyvatelům bratislavské Dúbravky. Místopředseda slovenské Národní rady Danko tam zametal ulici, píše web Aktuality.sk. Šlo o dohru jeho lednové autonehody, kdy právě tam narazil do semaforu a následně z místa ujel.

"Dodržím svůj slib a přijímám výzvu. V dubnu přijedu pomoci zamést Dúbravku," řekl Andrej Danko. Na odčinění si ale Slováci museli počkat, původně měl podle televize TA3 uklízet už 6. dubna, tedy v den prezidentských voleb.

[chooze:article;value:543879]

​​​Předseda SNS zaplatil škodu způsobenou na semaforu, ale neminula ho ani pokuta. "Díky Bohu, že jsem nikomu neublížil. Dva roky nebudu řídit a zaplatím pokutu 900 eur," uvedl.

Nehoda se stala v noci z 11. na 12. ledna na jedné z křižovatek poblíž Dankova domu. Řídil nové auto, zřejmě nezvládl zatáčku a čelně narazil do semaforu. Po nehodě nezavolal policii a z místa ujel. Tvrdil, že se zranil a odjel domů se ošetřit. Později řekl, že se mu ulomil zub.

[chooze:article;value:537058]

Kontroverze provázely i postup policie. Přestože ho policisté vypátrali na základě poznávací značky, která při nehodě odpadla, a olejové skvrny, která vedla z místa nehody přímo k jeho domu, podrobili ho dechové zkoušce až 15 hodin po nehodě.

A veřejnosti nebyly dlouho dostupné ani důkazy. Teprve v pátek, více než čtyři měsíce od nehody, zveřejnila slovenská policie záběry, na kterých je vidět náraz auta do semaforu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.