Slovenka unikla útoku jen o vlásek. Žraloků bylo pět, do moře už nejdu, řekla

Letovisko Hurghada není oblíbené jen mezi Čechy, ale i u Slováků. Do Egypta vyrazila také Martina. Ve čtvrtek šla na pláž, aby si také užila moře. Jak popsala pro portál tvnoviny.sk, byla jen několik minut chůze od místa, kde žralok zabil mladíka z Ruska.

"Ve čtyři jsme šli na pláž, ale všechny začali vyhánět, protože někde viděli žraloka. Nevěděli jsme, co se stalo. Asi po 20 minutách jsme se dozvěděli, že žralok zabil muže a na druhé straně zálivu zranil dva další lidi," popsala Martina.

Jak Martina dále řekla, pláž uzavřeli na dva dny. Podle ní je to ale málo. "Někdo tu říkal, že těch žraloků mohlo být až pět. Teď jednoho chytili, ale kdo ví, jestli je to ten, který zabíjel. Možná chtěli všechny jen uklidnit," dodala. Více o ulovení žraloka v Hurghadě si můžete přečíst v tomto článku na TN.cz.

[chooze:article;value:508410]

​Martina dále řekla, že i přes útoky a zákaz koupání se objevilo dost turistů, kteří chtěli navzdory nebezpečí do vody. "Místní lidé i úřady to berou normálně, sportovně. Plavčíci vyhazují lidi, kteří chtějí do moře, ale kromě toho se tu nic zvláštního neděje," zmínila. Ona by už do moře ale nešla, ani kdyby měla dovolenou na delší dobu.

Žralok v Hurghadě útočil od roku 2003 už počtvrté. V roce 2020 skončili se zraněním chlapec z Ukrajiny a egyptský průvodce. Loni při dvou různých útocích zemřely dvě turistky, Rakušanka a Rumunka. V nedalekém Marsa Alam zemřel po útoku dravce 42letý Čech.

Podívejte se na video čtvrtečního útoku na muže v Hurghadě. Záběry jsou drastické:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.