Slovenskem otřásá skandál. Učitelky ve školce měly zavírat děti do skladu

Slovenskem otřásá případ z Trebišova. V mateřské škole tam měly učitelky krutě zacházet s malými dětmi. Rodiče několika z nich se podle webu TV Noviny teď ozvali a popsali údajné nepochopitelné metody učitelek.

Děti tvrdí, že když ve školce neposlouchají, učitelky je prý zavírají do tmavého skladu. Ředitelka podle slovenského webu Topky.sk tato obvinění odmítá. Děti prý ale mají z chození do školky trauma. 

To popsala například matka čtyřletého chlapce, která si zhruba před měsícem všimla změn v chování syna. "Začal být nervózní, když měl jít do tmy, nebo když měl jít spát, najednou chtěl velké světlo a abychom u něj byli, dokud neusne," uvedla. 

[chooze:article;value:499643]

​Nepochopitelné chování se ale údajně odehrává i v jiných školkách. Další maminka měla popsat, že učitelky jejího syna tahaly za uši a nechávaly děti, aby se mu smály. Když prý nechtěl spát, nechávaly ho svlečeného stát v průvanu. 

Jiná z maminek přiznala, že učitelka v jedné mateřské škole měla "neposlušným" dětem dávat ruce do záchodu a splachovat. Další zase uvedla, že jako trest za pláč zavíraly učitelky děti na toaletu a zhasínaly světlo.

Televize Markíza se s otázkami ohledně případu z Trebišova obrátila na zřizovatele mateřské školy, ministerstvo školství i školní inspekci. Starostka si se štábem nejprve domluvila schůzku, nakonec ale na kamery odmítla vystoupit. O situaci ve školce prý ale nevěděla.

Chlapce utýral nevlastní otec. Dítě žilo bez základní hygieny (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.