Slovensko oplakává legendární herečku. Zazářila ve stovce filmů a seriálů

"Zemřela dnes ráno v domově pro seniory, do kterého ji rodina před časem umístila, jelikož na tom byla už velmi zle. Před pár dny byla dokonce v nemocnici, protože dostala silný zápal plic," řekl ve čtvrtek zdroj webu Pluska.sk.

Na sociálních sítích legendární herečku oplakávají její dřívější studenti. "Moje drahá Evičko, jsem vděčný, že jsem nebyl jen vaším studentem, ale i přítelem. Nikdy nezapomenu na všechny vaše rady a společné zážitky. A že jich teda bylo... Čest vaší velké památce, s láskou, váš Kubuš," napsal na facebooku její student Jakub Abrahám.

Herečka bojovala s vážnými zdravotními problémy od roku 2016, kdy upadla. Tenkrát krvácela do mozku. Od té doby trpěla bolestmi hlavy, závratěmi, problémy s dýcháním a srdečním tepem.

[chooze:article;value:525322]

Působila v Armádním divadle SNP v Martině, v Krajském divadle v Trnavě a v Krajském divadle v Nitře. Za svůj život si také zahrála ve více než stovce televizních filmů a seriálů.

Naposledy v seriálu Bouřlivé víno hrála čipernou babičku Annu Roznerovou. Kariéru ukončila poté, co se v roce 2019 objevila v klipu Mira Jaroše, účastníka první série SuperStar.

Zemřela Yvonne Přenosilová, zpěvačka a moderátorka Svobodné Evropy (09/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.