Slovenský ochranář vytáhl na medvědici s mláďaty zbraň. Omylem postřelil kolegu

Medvědici s mláďaty měli v neděli nedaleko osady Kyslinky potkat dva zaměstnanci slovenské Státní ochrany přírody. Když se proti nim rozběhla, jeden z ochranářů vytáhl zbraň, ale omylem střelil druhého do nohy, píše web SME.sk

K incidentu mělo dojít, když služebně starší kolega zaškoloval mladšího. "Medvěd se rozběhl a jeden ze zaměstnanců vystřelil," uvedla pro televizi JOJ tisková mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru Banská Bystrica Petra Kováčiková. Za dosud nejasných okolností mladšího z mužů zasáhla kulka do nohy.

[chooze:article;value:549601]

​Protože na místě nebyl signál, museli nejprve dojít do obydlené oblasti a teprve tam přivolat pomoc. Postřeleného ochranáře následně záchranáři převezli do nemocnice v Banské Bystrici. Je ve stabilizovaném stavu.

Případem se nyní zabývá slovenská policie. "Bylo zahájeno trestní stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti. Použitá zbraň byla v legálním držení muže," řekla Kováčiková.

[chooze:article;value:548303]

​Pro Slovensko jsou nyní medvědi vážným problémem. V březnu měl jeden z nich zabít běloruskou turistku v Nízkých Tatrách a v posledních týdnech se objevilo několik případů napadení i pohybu medvědů v obytných oblastech.

Medvěd se člověku přirozeně vyhne. Pokud ho nevyláká například svým parfémem (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.