Slovenský politik přerušil divadelní představení. Diváky vyháněl ze sálu

Ti, kteří vyrazili na představení souboru Košického národního divadla do Malé Frankové, si odnáší mimořádný zážitek. A ne nutně divadelní.

Státní tajemník a ministerský náměstek Štefan Kuffa tam kvůli expresivním scénám ve hře Moje baby přerušil výstup herečky a následně se začal hádat s dalšími diváky o to, kdo v sále může zůstat.

"Nic šílenějšího a nehoráznějšího jsem nezažila a neslyšela," prohlásila herečka Ľuba Blaškovičová. "Nikdo z takových lidí, kteří přijdou za státní peníze na malou vesnici, nebude dělat ramena na divadelním představení," uvedl šéfredaktor měsíčníku Zamagurské noviny, který na představení byl, Lukáš Marhefka.

[chooze:article;value:567079]

Že byla hra určena pouze pro dospělé diváky, Kuffovi nevadilo. Z prostoru divadla ho nakonec prý vyvedl až starosta. "A na závěr večera pustili perverzní film, když v hledišti byly děti," vadilo tajemníkovi.

Když bylo po všem, snažil se politik svoji zkušenost i zdokumentovat. Chtěl si pořídit záznam zaměstnanců divadla. Ti na to ale zareagovali po svém. Podle Kuffy jej totiž herci a kulisáři napadli tyčemi.

[chooze:article;value:565753]

K celé situaci se vyjádřila i tamní ministryně kultury Martina Šimkovičová, která se proti obsahu divadelní hry taky postavila. "Zvažuji nařídit vyšetřování tohoto incidentu, protože tu je podezření, že mohlo dojít k porušení zákona ohrožení mravní výchovy mládeže," sdělila.

Nejedná se přitom o první kauzu Štefana Kuffy. Ještě jako náměstek ministryně kultury přišel o svůj post poté, co loni v listopadu vyzval duchovní, aby přijali Ježíše Krista jako krále Slovenska.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.