Moderní bydlení

Slovenský výrobce potravin má problém. O jeho produkty možná lidé přijdou

Na jihu Slovenska se prohlubuje krize Gemerské mlékárny, jejímž majitelem je společnost Gemermilk RS. Podnik, jehož historie sahá až do roku 1953, už v létě čelil návrhu na prohlášení konkurzu, který se majitelům nakonec podařilo odvrátit. Nyní ale zřejmě míří do dražby, uvedl slovenský deník regiony.sk

Do dražby společnost posílá jeden z věřitelů, bývalý ředitel a spolumajitel Gemerské mlékárny Ľubomír Užík. Pro ekonomický web Index uvedl, že nový majitel mu dosud nevyplatil celou kupní částku, přičemž už vyzkoušel všechny možnosti, jak ji získat. "Působil jsem tam 42 let a na mlékárnu je nyní smutný pohled," řekl portálu.

[chooze:article;value:575196]

Společnost se specializuje na prodej másla, smetany, tvarohu a sušeného mléka. Své zboží dodává mimo jiné do velkých obchodních řetězců jako Tesco nebo Lidl. 

Dražba je naplánována na 25. října, přičemž vyvolávací cena je 1,98 milionu eur (zhruba 50 milionů korun). Znalec ohodnotil komplex na 2,47 milionu eur (zhruba 62 milionů korun). O tom, zda k aukci nakonec opravdu dojde, rozhodnou nejbližší dny. Vedení firmy totiž ještě může nalézt s Užíkem dohodu, a tak odvrátit její nucený prodej.

Potraviny se nyní vyplatí kupovat právě na Slovensku. Podívejte se, na čem lze ušetřit (9/24):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.