Slovenští záchranáři vtipkovali nad umírajícím cyklistou. Nevěděli o kameře

Když si Marián vyjel 7. května na kole, měl na těle umístěnou kameru. Ta zachytila nejen okamžik, kdy mu na cyklostezce vjela do cesty mladá dívka, ale také jednání záchranářů, kteří přijeli zraněnému muži na pomoc.

Záznam umístila na sociální síť paní Miloslava z města Martin. Později záběry zveřejnil i portál Nový Čas.

UPOZORNĚNÍ: Níže přiložené video obsahuje drastické záběry

Podle novinářů Marián po pádu z kola utrpěl těžké poranění hlavy, kterému později podlehl. Jak je patrné i z videa, v době příjezdu záchranářů byl omámený a na jejich otázky téměř nereagoval. Zdravotníci se však domnívali, že muž je opilý. Začali mezi sebou vtipkovat a padaly i sexuální narážky.

​"Nemá u sebe žádné doklady. Při předběžné kontrole jsem nic nenahmatala, nic jsem necítila," prohlásila záchranářka na záznamu. "Slabě hmatáš, slabě hmatáš. Typické ženy," reagoval se smíchem její kolega. Když Marián začal bolestivě sténat, záchranář se jen zeptal: "Co můj, co se děje? Zlobíte se na nás?"

[chooze:article;value:509830]

​Video řadu lidí pobouřilo. "Tohle je co za přístup? Chovají se k němu jako k hadru. Takoví lidé nemají ve zdravotnictví co dělat. Ostuda!" uvedla jedna z diskutujících. "Upřímnou soustrast. Dost mě zaskočili záchranáři. Kromě alkoholu a toho, že zraněný pán se asi zlobí, je po pádu z kola nenapadla žádná diagnóza?" reagovala další.

Objevili se však i lidé, kteří neměli pocit, že by se záchranáři dopustili něčeho špatného. "Žertovali pouze mezi sebou stejně jako každý z nás v práci. Svou práci dělali, a to, že u toho mluví? Napadlo vás, že i pro záchranáře je to stresující?" bránila je jedna z žen. "Nehoda je smutná, určitě, ale neslyším na záznamu nic drastického. Kromě toho, že si kolega udělá srandu z kolegyně. Znám kolektivy, kde je takové škorpení naprosto normální," přidal se další diskutující.

Mluvčí záchranářů Martin Balko portálu Nový Čas řekl, že za chování záchranářů je zodpovědný pouze poskytovatel neodkladné přednemocniční péče.

Nemocnice v Martinu potvrdila, že Marián byl ošetřený na úrazové ambulanci a poté hospitalizovaný na neurochirurgické klinice. Pak byl přemístěn na kliniku anesteziologie a intenzivní medicíny. Bližší informace ale mluvčí sdělit nemohla.

[chooze:poll;value:ab6a6f0cf905940c140a3009d79b257a39621679;layout:tn_nova]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.