Slunce 360 dní v roce a zátoka žraločích mláďat. Tahle destinace se stává trendy

Kapverdy jsou tvořeny deseti ostrovy, z nichž turisticky nejznámější je právě Sal. Všechny leží v Atlantském oceánu, necelých 700 km od Senegalu, a mísí se tam africká, evropská, ale také latinskoamerická kultura. "Jsme africká země, ale nejsme součástí afrického kontinentu. Naše země není příliš bohatá, naše největší bohatství je slunce a krásné pláže. Je tu naprosto bezpečno, můžete jít kamkoli a mluvit s místními," řekla manažerka obchodního rozvoje Carla Santosová.

Z Česka jste tam za necelých sedm hodin a jakmile dorazíte, dýchne na vás bezstarostná atmosféra. Obyvatelé se tam totiž řídí heslem no stress, tedy žádný stres. "Já si myslím, že Kapverdy můžou Čechy nadchnout svými plážemi i místní kulturou. Člověk se tady naučí jiný životní styl, žije se tu uvolněně v jejich duchu 'no stress' a tohle by se mohlo zavést více i u nás," míní šéfdelegátka Lucie Pašková.

[chooze:article;value:533122]

​Nádherné pláže a božská voda. Kapverdy nabízí koupání jako v Karibiku. Mezi nejhezčí pláže se řadí Ponta Preta, která nabízí dokonalý výhled. Pláž Santa Maria, která je poblíž centra a její dominantou je rybářské molo, nadchne úžasným koupáním a autentickou atmosférou. Milovníci vodních sportů si zas přijdou na své na Kite Beach.

Kapverdy ale zdaleka nejsou jen o nekonečně dlouhých plážích, je tam také spousta zábavných aktivit, které si užijí všechny věkové kategorie. Další zastávkou, kterou ocení milovníci podmořského života i děti, je návštěva žraločí zátoky, kde můžete pozorovat žraloky citrónové, respektive jejich mláďata.

[chooze:article;value:516065]

​"Někdy se lidé bojí jít do vody, ale oni váš strach vycítí, a tak je důležité se uvolnit. Není třeba si myslet, že je žralok nepřítel, jak si často lidé myslí kvůli filmům," radí tamní průvodce Ravier Neves. Když budete mít štěstí, budou se jich kolem vás a mezi vašima nohama hemžit desítky.

"Žraločí mláďata tu jsou proto, že je tu opravdu teplá voda, která se tu drží díky vulkanickým kamenům. Tady v mělčině jsou také kvůli tomu, aby je velcí žraloci, kteří jsou v oceánu, nenapadali. V malých pytlících sem nosíme rybí návnady, díky kterým se k nám mláďata přiblíží, a turistům tak mohou proplouvat mezi nohama," doplnil Neves.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.