Sluníčko tam svítí 360 dní v roce. Jeden z emirátů láká na volnější pravidla

Rás al-Chajma (zkráceně RAK) je nejzelenější a nejsevernější ze sedmi emirátů, což mu zajišťuje výhodnou strategickou pozici. Autem se za hodinu dostanete až do centra Dubaje, nebo dokonce do exotického Ománu. Naplno si tak můžete užívat služby hotelového resortu, a když zatoužíte třeba po mrakodrapech, můžete se za nimi vydat klidně i na otočku.

Jinak si vystačíte jen s knížkou a opalovacím krémem. Slunce tam totiž svítí 360 dní v roce. "Do Rás al-Chajmy byste měli vyrazit pokaždé, když je v Praze zima. Počasí je pořád nádherné, léto je sice příliš teplé, ale během zimy je to tu naprosto dokonalé," popsal zástupce centrály turistického ruchu Rakki Phillips. 

[chooze:article;value:487839]

​Vzájemné respektování rozdílných kultur je podle něj základem turismu. "Rádi tu přivítáme každého. Tady můžete být svobodní, můžete se cítit pohodlně, můžete se bavit na pláži, v nočním klubu, v restauracích a ve všem, co tyto krásné emiráty nabízejí," láká Phillips.

Pandemie poznamenala turistický průmysl na celém světě. "Ale můžu říct, že v Emirátech, a zvlášť tady v Rás al-Chajmě, jsme se z toho zcela vzpamatovali. V roce 2022 jsme podle čísel překonali období před pandemií. Ať už to bylo počtem návštěvníků v hotelech, nebo na atrakcích," uzavřel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.