Slzy i vzkazy na rozloučenou. Lidmi milovaná panda míří ze Soulu do Číny

Téměř jako by umřel nějaký hrdina. Desítky a možná stovky lidí se v jihokorejském zábavním parku Everland navzdory nepříznivému počasí přišly rozloučit se svou oblíbenou pandou Fu Bao před její cestou do sousední Číny.

Nákladní vůz vyzdobený její obrovskou fotografií nesl nápis: "Byl to zázrak, že jsme tě potkali. Děkujeme ti, Fu Bao." Když se auto pomalu přesunulo na náměstí, mnozí návštěvníci v pláštěnkách nebo s deštníky mávali vlajkami, vykřikovali vzkazy na rozloučenou a fotili se telefony. Někteří hlasitě plakali nebo si utírali slzy.

[chooze:article;value:506571]

"Budu hned vedle tebe, abys mohla bezpečně dorazit do svého nového domova. Věřím, že se budeš mít dobře, ať už budeš kdekoli. Zůstaneš navždy naším pandím mládětem. Budeš nám chybět," vzkázal ošetřovatel Kang Cheol-won.

"Jsem smutná. Doufám, že se dostane na lepší místo a že v novém domově najde své štěstí stejně, jako ona přinesla štěstí nám," doufá jedna z přihlížejících žen. "Myslím, že je to poprvé, co jsem si něco tak ze srdce oblíbila. Doufám, že bude v Číně žít šťastně," přidala se další.

Fu Bao byla hlavní atrakcí zábavního parku Everland už od roku 2020, kdy se tam narodila dalším dvěma pandám velkým. Ty městu Čína pronajala na 15 let a ponechává si vlastnictví i nad mláďaty, která se jim v zahraničí narodí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.