Smečka bulteriérů napadla fenky. Jejich majitelka chtěla ze strachu prodat dům

[chooze:gallery;value:33621]

Kynoložka a chovatelka mezinárodně úspěšných chrtů Martina Kubínová vyrazila se svými dvěma fenami na procházku po poli nedaleko jejího domu ve středočeské obci Bratřínov. Najednou směrem k ní vyběhla trojice bulteriérů, kteří patří novým sousedům. 

"Vyšla jsem ven a pár metrů od baráku na mě vyběhli tři bulteriéři, kteří byli na volno. Za nimi šla majitelka a její dcera, které se dívaly do mobilů, a až po pár vteřinách si všimly, že na mě ti tři bulteriéři vyběhli. Já měla feny na vodítku, stála jsem na polní cestě a ani jsem se nehýbala. Doufala jsem, že se nic nestane, že si je odvolají. Začala jsem křičet, ať si je odvolají. Ti psi běželi bez jakéhokoliv zaváhání přímo k nám," přiblížila hrůzný zážitek pro TN.cz Martina Kubínová.

Podle jejich slov se bulteriéři vrhli na její mladší fenu. "Začala ustupovat a strhla pozornost. Všichni tři bulteriéři šli na ní. Ona se pokrčila, protože byli nízcí a skákali na ní. Chrty ten tlak bolí, protože jsou slabí, takže se snažila snižovat hlavu a krk, aby je měla před sebou," popsala chovatelka. Majitelka bulteriérů se je snažila odtrhnout ve chvíli, kdy se smečka rvala s její fenkou přímo pod nohama paní Kubínové.

[chooze:article;value:524766]

"Paní mi s ledovým klidem řekla, ať nekřičím, že se nic nestalo. Krev v ten moment nestříkala, moje feny mají podsadu, která je velmi hustá, takže krev vidět nebyla," svěřila se paní Martina. Místo omluvy se prý dočkala pouze slov, že nemůže ženě vinu dokázat.

Na místo proto přivolala policii. "Policisté zjistili, že jedna žena, která zde venčila své tři psy, je na louce pustila na volno v době, kdy v dohledu neviděla žádné další osoby. Poté se ale na horizontu objevila další žena se svými dvěma psy, na které již zmínění tři psi zaútočili. Způsobili jim, především jednomu z psů, tržné rány a poranění, které si vyžádalo ošetření u veterináře," uvedla TN.cz policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. 

Policisté případ předali k projednání na Městský úřad v Černošicích. "Celou věc vyhodnotili jako podezření na přestupek podle zákona na ochranu zvířat," doplnila Schneeweissová.

[chooze:article;value:526835]

"Nevím, co mám dělat. Moje fena je mezinárodně úspěšná, má několik titulů šampiona. Teď je na závody naprosto nepoužitelná, pro mě je ale podstatné, že žije, že je v pořádku a odešly jsme po svých," řekla Martinas tím, že dokonce uvažovala o tom, že dům prodá a z obce se odstěhuje. Za veterinární péči zaplatila 900 korun.  

V domě sousedů podle žije údajně nejméně šest psů. Přesný počet ale není možné přesně určit, jelikož je podle místních majitelé na zahradu nepouštějí všechny najednou. V obci nebydlí dlouho, dům si prý pronajali před pár týdny.

Kauzou se zabývá i vedení obce. "Situace skutečně naší obec nepříjemně zasáhla a momentálně se snažíme najít nějaké řešení, které by obdobným incidentům dokázalo do budoucna předejít. Nicméně reálné možnosti obce jsou po právní stránce bohužel dost omezené. Ze strany obce došlo alespoň ke kontaktování majitele daného domu, které se osobně dostavil na obecní úřad, a byl o daném incidentu informován. Následně došlo z jeho strany k ujištění, že neprodleně učiní taková opatření, která zajistí, aby se podobná situace již neopakovala," přidala starostka Bratřínova Dagmar Holková (Klidné žití).

Pozor zlý pes. Bidenovi se na začátku října loučili s milovaným mazlíčkem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.