Smrt blízkého spolupracovníka kapely Elán: Zemřel kvůli práci, tvrdí kamarád

Už minulý týden informovala kapela Elán o smrti jejich kamaráda a mistra zvuku Jána Červenky. (O jeho úmrtí jsme psali také zde). Teď se ale objevily nové informace o jeho skonu. Podle jednoho z jeho přátel měla odchod 65letého zvukaře způsobit právě jeho milovaná práce.

"Byli jsme přáteli na pracovní bázi. Naposledy jsem s ním mluvil před třemi měsíci. Podle mě se mu to stalo z přepracovanosti. Jeho smrt ranila všechny, kteří ho znali," prozradil webu Nový čas Červenkův blízký. 

Podle lidí z branže byl Červenka velký profesionál a do své práce dával vše. Ve studiu byl schopný trávit celé dny a pověstný byl například tím, že se mu dalo kdykoliv dovolat a nikdy svým klientům a přátelům neřekl ne.

[chooze:article;value:495568]

Není proto divu, že Elánu Červenka chybí, a to nejen jako kamarád, ale i jako spolupracovník. "Velmi nám svou prací pomáhal, je nám strašně líto, co se stalo," vzpomínal na něj frontman Jožo Ráž. "Jano Červenka byl můj parťák v nahrávacím studiu a opravdu hodně jsme spolu spolupracovali. Jeho odchod velmi těžce nesu," dodal pak kytarista Ján Baláž. 

Hudební svět pláče. Zemřel jeden z nejlepších kytaristů všech dob (01/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.