Smrt dělníka v dolu Jeroným uzavřena. Policie zná příčinu

Pro dva muže to byl běžný pracovní den. Při průzkumu dolu se ale odlomila část stěny a ze zatopené šachty vyteklo velké množství vody. Jeden z mužů dokázal uskočit, druhého ale proud vody spolu s troskami odnesl do podzemí. Hasiči a Báňská záchranná služba jeho tělo objevili o několik hodin později.

Událost vyšetřovala kromě policie také Státní báňská správa. Podle jejích závěrů bylo hlavní příčinou události nadměrné hromadění dešťové vody v opuštěných důlních prostorech. Policie proto případ odložila.

[chooze:article;value:543443]

​Státní báňská správa nařídila dvě opatření k zajištění bezpečného pokračování prací v dalších částech dolu. Komora K3, kde se tragédie stala, zůstává nepřístupná a práce v ní jsou kvůli nepříznivým báňsko-geologickým podmínkám zakázány. Práce mohou být obnoveny až po opětovném ověření těchto podmínek odborníky.

Důl Jeroným je vyhledávanou turistickou atrakcí v Karlovarském kraji a 1. května má zahájit novou sezónu. Místo tragédie není součástí prohlídkové trasy, a tak se návštěvníků žádná mimořádná opatření nedotknou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.