Smrt dvou dětí měl způsobit opilý otec. Hrůzné detaily nehody u Vyškova

Řidič měl na silnici 430 mezi Rousínovem a Vyškovem podle policie předjíždět další auto, nezvládl však udržet vozidlo na silnici a po smyku skončil v poli. "Podle prvotních informací mělo vozidlo po předjíždění vyjet mimo komunikaci. V havarovaném vozidle cestovaly čtyři osoby, bohužel na místě zemřely dvě děti,“ uvedla policie na sociální síti X.

Po absolvování dechové zkoušky se ukázalo, že řidič pil alkohol. "Dechová zkouška přinesla pozitivní výsledek. Test na drogy byl negativní," sdělil TN.cz mluvčí jihomoravské policie Petr Vala. Zároveň uvedl, že v době nehody nemělo ani jedno z dětí autosedačku. Děti neměly být ani připoutané.

[chooze:article;value:559205]

Vyškovský deník uvádí, že jedno z dětí zemřelo už před příjezdem záchranářů, druhé se pak marně snažili resuscitovat. "Už jsme bohužel nemohli pomoci. Životní funkce se obnovit nepodařilo," uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Oba dospělí, kteří v autě cestovali, pak utrpěli méně závažná zranění.

Řidičem měl být podle zdroje otec obou zemřelých dětí, 24letý František D., píše Extra.cz. "Viníka ale tento zdroj přesto hájí a tvrdí, že své dvě malé děti nadevše miloval," uvádí portál. Dodává, že se policistům už ozval i řidič druhého automobilu, který jim popsal průběh nehody.

Muž, který měl nehodu způsobit, čeká od pondělí na svůj další osud ve vazbě, kam jej dle policejního mluvčího Petra Valy poslal vyškovský okresní soud. Za řízení pod vlivem návykové látky a usmrcení z nedbalosti mu hrozí až deset let ve vězení.

Přibližné místo nehody:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.