Smrt oblíbeného herce prošetřuje inspekce. Možná nemusel zemřít

Všechno začalo bolestmi zad při natáčení v Praze. Když se Heriban vrátil do Bratislavy, ještě zesílily, a tak vyrazil na pohotovost. Lékař ale usoudil, že není potřeba dělat z toho drama a poslal ho domů. Ráno už byl po smrti.

Postup doktora se nepozdává ÚDZS, který se začal po výsledcích pitvy případem zabývat, píše Nový čas. "Na základě rozhodnutí předsedkyně Úřadu pro dohled nad zdravotní péčí se v uvedené věci aktuálně vykonává dohled u subjektů, které poskytly zesnulému pacientovi zdravotní péči," řekla jeho mluvčí Monika Hudecová.

Inspekce se tak rozhodla přesto, že ji k prošetření hercovy smrti dosud nikdo nevyznal. Pitevní závěry ale úřad přinutily konat z vlastní iniciativy. 

[chooze:article;value:511123]

Heriban svůj zdravotní stav nepodceňoval. Na pohotovost ho dovezl kamarád, těsně před nemocnicí se mu ale natolik přitížilo, že pro něj museli přijet záchranáři. Ti měli údajně podezření na náhlou cévní příhodu, upozornil portál topky.sk.

"Záchranáři zjistili, že herec měl rozdílné výšky krevního tlaku v rukách, měl bolesti a měli to vyhodnotit jako podezření na disekci aorty, která je životu nebezpečná," tvrdí zdroj z Heribanova okolí.

Dalšího rána pro umělce spěchali záchranáři znovu. Tentokrát už mu ale pomoct nedokázali.

Hereckou scénou otřásla smutná zpráva. Zemřel oblíbený herec Dano Heriban (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.