Smrt ženy a tříletého syna v Krkonoších: Záchranáři popsali, jak pátrání probíhalo

"Ne všechna pátrání mají šťastný konec. Bohužel jedním z nich je i příběh posledních tří dní. Přes veškeré vynaložené úsilí byla dnes po poledni pátrací akce po matce a jejím tříletém synovi ukončena se smutným koncem," uvádí horská služba.

Policie rozhodla, že se pátrání povede takzvaně v rojnici od stanice lanové dráhy na Růžovou horu směrem na Portášky. Právě tam se maminka s chlapečkem vydala ve středu 28. prosince. Bylo to naposledy, kdy je někdo spatřil živé.

[chooze:article;value:482170]

"Obě osoby byly záchranáři nalezeny v rámci tohoto postupu bez známek života. Pátrací akce se ve spolupráci s ostatními složkami IZS za všechny dny zúčastnilo přes 200 záchranářů horské služby. Najezdili stovky kilometrů technikou a desítky kilometrů prochodili pěšky. Psovodi se svými čtyřnohými kolegy prokázali vysokou míru kvality výcviku a fyzické zdatnosti. Členové horské služby vyjadřují hlubokou soustrast všem pozůstalým," doplnili záchranáři.

Zmizení ženy a dítěte nahlásil minulý čtvrtek jeho otec. Podle dosud nepotvrzených informací mu měla zesnulá den předtím chlapce předat. Muž měl vyhrát soud o péči.

"Odvoláváme pátrání po pohřešované ženě a jejím synovi. Našli je v lese v oblasti Růžové hory členové horské služby. Bohužel bez známek života. Příčinu jejich úmrtí prošetřujeme," informovala policie.

Pátrání v Krkonoších má smutný konec. Ženu i chlapečka našli mrtvé:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.