Smrtelná nehoda v Ostravě. Na zahraničního dělníka spadlo břemeno

"Kus železa spadl kvůli nedbalosti na cizince, neměl helmu a zemřel," uvádí zaměstnanec Ostravských opraven a strojíren, který si přeje zůstat v anonymitě. "Uvolnil se 300kilový kus vagonu, který byl špatně zavěšen na jeřábu," upřesňuje. Jeřáb měl obsluhovat muž, který se stal obětí neštěstí.

Přivolaní záchranáři na místě tragédie objevili muže bez známek života. "Snažili se jej oživovat půl hodiny, ale zranění nebyla slučitelná se životem. Šlo o 28letého cizince," říká mluvčí záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

[chooze:article;value:469213]

​Na telefonních číslech podniku nebylo možné zjistit okolnosti případu ani ověřit uvedené informace. Na jednom kontaktu vůbec nevěděli, že k nějaké nehodě došlo. "Já vám žádné informace určitě nebudu sdělovat. Šlo o člověka, který nebyl naším zaměstnancem," vysvětlil ženský hlas na dalším telefonním čísle.

Pracovník firmy upozorňuje, že ve firmě se vůbec nehlídá dodržování bezpečnosti práce. "Myslím, že by se to mělo nějak řešit. Místo mistra je tam nějaký agenturní pracovník, kvůli špatným pracovním podmínkám chci do půl roku dát výpověď," vysvětlil pracovník Ostravských opraven a strojíren.

Případem se už zabývá také Policie ČR. "Mohu potvrdit, že v pondělí odpoledne došlo k úrazu. Zemřel muž cizí státní příslušnosti, rok narození 1994. Kriminalisté nyní prověřují všechny možné příčiny úmrtí. A jestli nedošlo k pochybení v dodržování pravidel bezpečnosti práce. Možnost úmyslného zabití jsme ale vyloučili," říká policejní mluvčí Eva Michalíková.

Případem se už zabývá také Státní úřad inspekce práce (SÚIP). "Kolegové jsou stále na místě. Zajímá nás, jestli nepochybil zaměstnavatel a jestli šlo nešťastné události zabránit. S nějakými závěry si ale musíme počkat, až budou vypracované znalecké posudky," uvedl v úterý odpoledne mluvčí SÚIP Richard Kolibač.

V Mostě začala hořet továrna na zdravotnický materiál:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.