Smrti chlapce v Mostě se dalo předejít. Dosvědčuje to konverzace na sociální síti

Konverzace na sociální síti je patrně důkazem, proč jsou oba muži obviněni z nebezpečného vyhrožování. Slova napsaná v půlce letošního ledna zní v souvislosti se sobotní tragédií děsivě. "Nechám tě zmrskat, už jsem to zařídil. A je jedno, že budeš mít u sebe kluka, i před ním se to stane. Tak se připrav," vyhrožoval útočník. 

"Michaeli, pohřbím tě. Musíš trpět, pojď za mnou," napsal mu na to otec dítěte, který je cizinec a styl jeho psaní odpovídá lámanému překladu automatického překladače. Poměry v rodině dlouhodobě zjišťovali úředníci sociálního odboru. Už to, že pro ně rodina nebyla neznámá, naznačuje, že něco bylo v nepořádku.

"Zatím se k tomu případu nemůžeme vyjadřovat. Mohu ubezpečit, že každý podnět prověřujeme, existují k tomu vždycky záznamy," prozradila vedoucí odboru sociálních věcí v Mostě Taťána Drahošová.

[chooze:article;value:506746]

​Kromě přítele matky policie obvinila také chlapcova otce. Nejbližší člověk, který měl svého syna chránit, ho podle uniklé konverzace vystavil nebezpečí, o kterém dopředu věděl. "Druhý z mužů byl kriminalisty obviněn z trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování," uvedl policejní mluvčí Kamil Marek.

Podle vyšetřovatelů byl přítel matky pod vlivem drog, užívat je měl dlouhodobě. A drogy měly být jedním z důvodů, proč se o chlapcovu rodinu zajímal sociální odbor. "Ta přítomnost drog ovlivňuje chování negativně. Myslím si, že to nebyl štít. Ty výhrůžky byly proto, aby byla vyprovokovaná agrese mezi dvěma soky. To bylo takové vyřizování si účtů," vyjádřil se psycholog Slavomil Fischer. 

Muž, který podle policie chlapce zabil, skončil ve vyšetřovací vazbě. Otec dítěte je vyšetřován na svobodě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.