Smrti Putinových spojenců. Za jeden den zemřeli dva poslanci jeho strany

Ruská vládní strana přišla o dva poslance v neděli, upozornil web The New Voice of Ukraine. Borcov patřil mezi 200 nejbohatších Rusů a Forbes jeho majetek v roce 2021 odhadoval na 550 milionů dolarů (asi 11,6 miliardy korun).

Podle webu Meduza pohřbí Borcova v Moskvě. Bohatého poslance poté, co hlasoval pro uznání separatistických donbaských republik, na Ukrajině odsoudili k 15 letům vězení. Evropská unie na něj v roce 2022 uvalila sankce. Poslancem byl Borcov od roku 2003. 

Uzdenov byl v ruské politice méně významný. Poslancem se stal v září roku 2021. Podle šéfa frakce Jednotného Ruska Vladimira Vasiljeva smrt nastala po těžké a dlouhodobé nemoci.

[chooze:article;value:501238]

Právě kvůli té nebyl Uzdenov ve své funkci příliš aktivní. Loni zmeškal spoustu zasedání Dumy. Na rozdíl od Borcova tak nehlasoval ani pro uznání Doněcké lidové republiky a Luhanské lidové republiky.

Minulý rok v prosinci zemřel jiný ruský politik Pavel Antov, který údajně vypadl ze třetího patra indického hotelu. Ten se vyjádřil kriticky o válce na Ukrajině, později ale tvrdil, že šlo o nedorozumění a chybu.

Ruský bombardér omylem shodil bombu na Bělgorod:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.