Smrti unikli jen o vlásek. Ředitel z CME uvízl v Izraeli, poskytl exkluzivní výpověď

Večer v centru Tel Avivu, kde byl v tu chvíli i Tuwiah (Tubi) Neustadt s rodinou, byl velmi dramatický. První sirény varující před raketovými útoky se městem rozezněly už v sobotu ráno.

"V 8 hodin večer se ozval další alarm, tak jsme se ženou, dcerou a jejím manželem utíkali do bunkru. Byli jsme tam asi 30 sekund, pak se ozvala obrovská rána, po které se celý dům zatřásl," prozradil ředitel produkce obsahu společnosti CME. 

Rakety dopadly jen pár metrů od jejich domu a z oken byla vidět zkáza, kterou útok napáchal. "Viděli jsme kouř, oheň a byl cítit plyn. Takže jsme byli opravdu vyděšení. Měli jsme opravdu štěstí, protože to bylo jen pět metrů od nás. Pět metrů, ne víc," popsal Tubi Neustadt děsivou situaci na místě. 

[chooze:article;value:525148]

​Noc celá rodina strávila v úkrytu, ráno na ni pak čekala v bytě spoušť –⁠ rozbitá okna i veškeré vybavení. "Všechna okna v bytě jsou rozbitá. Nezůstalo ani jedno, v bytě je spousta skla a kamení. Všechno je úplně pryč," pokračoval Neustadt. 

Z Izraele se teď snaží dostat tisíce lidí, letiště po celé zemi tak nestíhají a aerolinky kvůli bezpečnosti ruší většinu letů. "Nemocnice jsou plné a Izrael je totálně ochromený, byly to nečekané útoky. Tisíce turistů se teď chtějí co nejrychleji dostat domů, takže je velice těžké dostat se do letadla," zakončil. 

Zatímco některé státy jako například Polsko už do země posílají vládní speciály, Česko zatím podle ministerstva zahraničí žádný repatriační let neplánuje.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.