Smutný osud dětí z Českolipska. Přišly tragicky o maminku, otec je ve vazbě

Pouhé dva dny před Štědrým dnem otřásla Novým Borem na Českolipsku tragédie. V pátek 22. prosince dopoledne tam byla podle policie zavražděna žena. "Na základě prvotního šetření věc vyšetřujeme jako násilný trestný čin, ke kterému došlo po hádce mezi partnery. Podezřelého z jeho spáchání jsme zadrželi a umístili do policejní cely," uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová hned ten den.

Zavražděnou ženou byla maminka dvou dětí, která chtěla svým dětem udělat hezké Vánoce. "Maminka s dětmi měla po dlouhodobých neshodách s tatínkem dětí začít novou životní etapu. Ráno po snídani balila své a dětí věci, protože se s nimi měla stěhovat do nového domova," popisují známí u sbírky na webu Znesnáze21.

​Odejít se ženě bohužel nepodařilo. "Náhle se ale otec dětí, který byl nesmířený s celou situací, snažil změnit názor maminky. Ta byla ale pevně přesvědčena odejít. Bohužel, to se nikdy nestalo. Následovala hádka s tím nejtragičtějším koncem," uvádí blízcí.

Dvě děti, holčička a chlapeček, byly v té době v domě. Z toho je plačící a nechápající odvedla až policie. "Během jedné chvíle se jim nenávratně zničil jejich šťastný dětský svět, ze kterého přetrvává jen trauma," popisují známí rodiny. 

​​Událost se dotkla nejen rodiny ale i 11tisícového města, které se rozhodlo pomoci. Založili proto sbírku, jejíž výtěžek půjde na potřeby dětí. "Maminku, která pro své dvě děti žila, ochraňovala je a milovala je, už dětem bohužel nikdo nevrátí. Můžeme ale ukázat podporu pozůstalé rodině, která se o děti bude náhle muset postarat, i po materiální stránce," vysvětlují zakladatelé sbírky.

[chooze:article;value:535788]

Požadovaných zhruba 250 tisíc korun se již vybralo, ale lidé stále posílají další peníze. Na zajištění života pro dvě malé děti, které přišly v podstatě o oba rodiče, se totiž bude hodit každá koruna. Sbírku naleznete na zmíněném webu Znesnáze21.

Otec je ve vazbě

Otce dětí, 30letého muže, policie zajistila hned po činu. Momentálně sedí ve vazební věznici. "Vrchní komisař z Odboru obecné kriminality v Liberci zahájil trestní stíhání třicetiletého muže jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda a současně podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce následně podaný návrh státního zástupce akceptoval a obviněného poslal do vazby," uvedla mluvčí policie.

Obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na 18 let. "V rámci vyšetřování i nadále probíhají úkony trestního řízení," dodala Sochorová pro TN.cz.

Vraždy se policii daří poměrně úspěšně vyšetřovat. Jeden případ z Prahy ale stále není uzavřen a policie prosí o pomoc:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.