Sněhová bouře ochromila život v USA. Miliony lidí zůstaly bez elektřiny

Po 744 dnech končí sucho. New York, který nikdy nespí, na pořádné srážky čekal dva roky. I když scenérie na první pohled působí magicky, pro většinu lidí jde hlavně o komplikaci. Řeka Hudson je zahalena do bílé tmy.

"Viditelnost bude nízká, poryvy větru budou silné, očekávat můžeme na pobřeží i několik centimetrů záplav. Tuto bouři bereme extrémně, extrémně vážně. Chceme, aby Newyorčané byli připravení," říká starosta New Yorku Eric Adams.

[chooze:article;value:541716]

​Obrovské problémy nastaly v dopravě. V New Yorku a v Bostonu bylo zrušeno asi 1 200 letů, téměř další 3 000 nabraly výrazná zpoždění. Lidé by se podle úřadů neměli vydávat na cestu ani autem. Někteří si ale i v náročných podmínkách věří.

"Tohle počasí si užívám, žiju teď na severu státu New York. Žil jsem na Aljašce, v Coloradu takže tohle je pro mě v pohodě," uvádí řidič Martell. Podle úřadů ale není dobré brát situaci na lehkou váhu. Nebezpečí můžou představovat i stromy, které neunesou nánosy sněhu.

"Ten strom, který vidíte za mnou, to byla kvetoucí hrušeň. Spadla dnes ráno kolem šesté hodiny. Od včerejšího večera byla pokrytá mokrým a těžkým sněhem," ukazuje obyvatel z Pensylvánie Robert Bylone.

Milióny Američanů zůstaly kvůli bouři doma bez proudu a v některých státech byly uzavřené i školy. Nedařilo se však ani s online výukou, protože se kvůli výpadkům asi milion žáků nemohl připojit k internetu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.