Sněhová bouře zasypala šestičlennou rodinu. Hasiči jim zachránili Vánoce

Ve Spojených státech letos dorazily až přespříliš bílé Vánoce. Silný blizard, který se přihnal ze severu, zasáhl zejména severovýchod země a odřízl tisíce domácností od pohodlí domova. Nejhůře řádil ve státě New York, kde v autech i na ulicích měst umrzlo 16 lidí.

Naproti tomu může o vánočním zázraku mluvit šestičlenná rodina z amerického Buffala. I u nich sněhová bouře na Štědrý den vyhodila proud a s ním i teplo. Než aby riskovali umrznutí, rozhodli se zabalit si batohy a zkusit štěstí v místním hotelu.

Rodina se čtyřmi dětmi, z nichž nejmladšímu Judovi je teprve 9 měsíců, se do hotelu vydala autem. Stali se tak jedním z 500 případů, kdy záchranáři museli vyprošťovat zasypaná auta z metrových závějí, které během bouře napadaly. I když se ale do svého hotelu nedostali, o Vánoce také úplně nepřišli.

[chooze:article;value:481227]

Hasiči je totiž vzali s sebou na svou stanici, kde rodina zůstala až do rána. Kromě nich hasiči zachránili během bouře dalších 36 lidí, ale protože šestičlenná rodina byla jediná skupina s dětmi, nechali je u sebe přespat. A zašli ještě o krok dál.

Hasiči si totiž museli zahrát na Santu Clause. Rodina totiž nechtěla své děti, které očekávaly, že je Santa Claus najde a dárky jim nadělí přímo na stanici, řekl podle CNN náměstek velitele hasičské stanice v Buffalu Joel Eberth.

Děti musely chvíli počkat, hasičům se ale podařilo zajistit pár dárků, které si mohly rozbalit ještě na stanici.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.