Moderní bydlení

Sněhová bouře zasypala šestičlennou rodinu. Hasiči jim zachránili Vánoce

Ve Spojených státech letos dorazily až přespříliš bílé Vánoce. Silný blizard, který se přihnal ze severu, zasáhl zejména severovýchod země a odřízl tisíce domácností od pohodlí domova. Nejhůře řádil ve státě New York, kde v autech i na ulicích měst umrzlo 16 lidí.

Naproti tomu může o vánočním zázraku mluvit šestičlenná rodina z amerického Buffala. I u nich sněhová bouře na Štědrý den vyhodila proud a s ním i teplo. Než aby riskovali umrznutí, rozhodli se zabalit si batohy a zkusit štěstí v místním hotelu.

Rodina se čtyřmi dětmi, z nichž nejmladšímu Judovi je teprve 9 měsíců, se do hotelu vydala autem. Stali se tak jedním z 500 případů, kdy záchranáři museli vyprošťovat zasypaná auta z metrových závějí, které během bouře napadaly. I když se ale do svého hotelu nedostali, o Vánoce také úplně nepřišli.

[chooze:article;value:481227]

Hasiči je totiž vzali s sebou na svou stanici, kde rodina zůstala až do rána. Kromě nich hasiči zachránili během bouře dalších 36 lidí, ale protože šestičlenná rodina byla jediná skupina s dětmi, nechali je u sebe přespat. A zašli ještě o krok dál.

Hasiči si totiž museli zahrát na Santu Clause. Rodina totiž nechtěla své děti, které očekávaly, že je Santa Claus najde a dárky jim nadělí přímo na stanici, řekl podle CNN náměstek velitele hasičské stanice v Buffalu Joel Eberth.

Děti musely chvíli počkat, hasičům se ale podařilo zajistit pár dárků, které si mohly rozbalit ještě na stanici.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.