Sněhová kalamita v Evropě: V Prešově vyhlásili stav nebezpečí, Londýn ruší lety

Záchranáři čtveřici dětí vytáhli ze zamrzlého jezera v britském West Midlands. Prolomil se pod nimi led. Na místě je resuscitovali a v kritickém stavu poté převezli do nemocnice. Tři z nich nakonec zemřeli, poslední chlapec stále bojuje o život.

"Když naši hasiči dorazili na místo, ve vodě byla řada policistů a příslušníků veřejnosti, kteří se snažili k dětem dostat a zachránit je. Na místě zasahovali naši speciálně vyškolení hasiči, včetně technické záchranné služby," řekl hasič Richard Stanton.

[chooze:article;value:478503]

​Kvůli počasí panuje chaos na letišti Stansted v Londýně, kde přes noc kvůli rekordním mrazům rušili lety. Zpoždění letadel hlásí i letiště Heathrow a Gatwick.

Kolaps dopravy, včetně zpoždění vlaků, zažívají i na východě Slovenska, kde napadlo 30 centimetrů sněhu. Košice vyhlásily kalamitu, město Prešov vyzvalo řidiče, aby na silnice vyráželi jen v nejnutnějších případech.

A vydatné srážky dorazily i na jih Evropy. V částech Chorvatska a Bosny a Hercegoviny se potýkají se silnými záplavami, některé vesnice jsou odříznuté od světa.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.