Sněhová kalamita zasáhla i Německo. Zcela ochromila lety z Mnichova do Prahy

Zimní chaos ochromil Bavorsko. Tak o sněhové kalamitě informují německá média. Sníh dnes ráno na řadě míst kompletně paralyzoval železniční, leteckou, autobusovou i automobilovou dopravu. Jde prý o nejvydatnější sněžení za poslední téměř dvě desítky let.

V Mnichově napadlo přes půl metru sněhu a život jako by se tam rázem zastavil. Nejezdí vlaky, autobusy ani tramvaje. Někteří cestující museli dokonce ve vlacích i nocovat.

Kompletně přerušen je i provoz tamního letiště. Dopady této situace pocítilo i letiště v Praze, když letadla mířící z nebo do Mnichova nemohla vzlétnout. "Stalo se to v případě linky z Mnichova do Prahy a z Prahy do Mnichova, protože situace v Mnichově je daleko horší než u nás," uvedla mluvčí pražského letiště Klára Divíšková.

[chooze:article;value:530840]

​​Bavorské úřady hlásí řadu dopravních nehod. Na dálnicích v okolí Mnichova se už od rána tvořily desítky kilometrů dlouhé kolony.

Kvůli hustému sněžení v Bavorsku zůstala uzavřená i většina vánočních trhů. Stromy padající pod tíhou sněhu způsobily i rozsáhlé výpadky elektřiny.

Problémy se sněhem ale hlásí i Švýcarsko. I tam na některých místech zkolabovala železniční doprava. Řada spojů tak byla bez náhrady zrušena.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.