Sněhová nálož v Německu. Řidiče z aut vyprošťují hasiči, děti uvízly ve škole

"Situace je mimořádná. Stromy praskají jako zápalky," uvedl okresní velitel hasičů Michael Ehresmann pro portál Bild. Německé Hesensko se potýká se sněhovou kalamitou.

V některých městech přestala jezdit hromadná doprava. Důvodem je to, že při prudkém větru autobusy nezvládají stoupání. Jiné uvízly v odlehlých částech regionu.

Hesensko na mapě:

V okrese Rheingau-Taunus budou moci školy v úterý vyučovat i distančně. V Bad Schwalbachu zůstalo ve škole uvězněných asi 30 studentů. Nejezdila hromadná doprava, rodiče se pro ně auty nedostali.

Hasiči kvůli počasí také uzavřeli některé silnice. Na silnici mezi Kiedrichem a Hausen vor der Höhe zůstalo v závějích několik desítek aut. Asi sto lidí muselo být vyproštěno i kvůli obavám z padajících stromů. Poté, co je přesunuli do nouzového ubytování, vypadl proud.

[chooze:article;value:530738]

​"Výslovně žádáme všechny, aby se vyhnuli řízení. Cíle pravděpodobně nejsou dosažitelné a hrozí ohrožení života! Nezapomeňte dodržovat uzavírky silnic. B260 a všechny státní a spolkové silnice mezi Wiesbadenem a okresem Rheingau-Taunus nejsou v současné době průjezdné. Mezi Hühnerkirche a Bechtheim je také zcela uzavřena B417," varovali hasiči z okresu Rheingau-Taunus .

A vypadá to, že problémy kvůli náročnému počasí neskončí. V noci z úterý na středu má v napadnout dalších až 10 centimetrů sněhu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.