Sněmovna hledá nového marketéra. Má umět prodávat mýdlo a rohlíky

Podle mluvčí Poslanecké sněmovny Martiny Lustigové má nově vzniklé oddělení marketingu hrát klíčovou roli při zajištění transparentní komunikace a zvýšení informovanosti občanů. V jeho čele má ideálně stanout někdo s manažerskými zkušenostmi, negativním lustračním osvědčením a zkušeností z FMCG, tedy rychloobrátkového zboží, jako jsou potraviny, nápoje nebo třeba drogerie.

"Marketér se zkušenostmi z FMCG může přinést do prostředí státní instituce nové perspektivy, strategický přístup k marketingu a schopnost efektivně komunikovat s veřejností," dodává Lustigová.

Proč Sněmovna potřebuje odborníka na zboží s krátkou životností, není jasné ani jejímu místopředsedovi Karlu Havlíčkovi (ANO). "Sněmovna je středem činnosti politických stran, a to do značné míry už marketing je. Trochu mi není jasné, proč by to měl být člověk, který je z rychloobrátkové branže. Podle mého názoru by to mohlo fungovat tak, jako to fungovalo doposavad," tvrdí.

[chooze:article;value:525096]

Zástupce vládních Pirátů Jakub Michálek nechtěl situaci komentovat. "Necítím se kompetentní komentovat za vedení Kanceláře Poslanecké sněmovny nějaké požadavky v inzerátech," sdělil.

"Pakliže vede současné vedení Sněmovny nebo jednotlivá ministerstva jakoukoliv informační kampaň, pak je nasnadě se ptát, jestli to skutečně má vést k lepší informovanosti občanů, nebo jestli to má vést k propagaci politiků, kteří jsou aktuálně u moci," klade si pak otázku politický marketér Karel Komínek.

Zbrusu nové oddělení podle mluvčí Sněmovny vzniklo kvůli reorganizaci, během níž zanikl tiskový odbor a jeho dvě oddělení a místo něj vznikl odbor médií a marketingu s oddělením médií a PR a oddělením marketingu. "Co se týká počtu zaměstnanců, půjde o nižší jednotky pracovníků. Ve srovnání s dřívějším tiskovým odborem půjde o nižší počet zaměstnanců," zdůraznila Lustigová. Výsledky výběrového řízení by měly být známé v průběhu října.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.