Sníh je požehnáním pro skiareály. S lyžováním se začíná dřív než loni

Vleky jsou v provozu už na více než dvaceti místech po celé republice. Například v Krkonoších můžete vyrazit za zimními sporty do areálu Černá Hora – Pec a v Beskydech je v provozu lyžařské středisko Pustevny.

V Krušných horách si v sobotu lidé užívali na lyžích a snowboardech v areálu Bouřňák na Teplicku a v Telnici na Ústecku.

Na středočeském Monínci u Sedlčan sezóna začala dokonce už v polovině listopadu. Podařilo se jim tam totiž uchovat technický sníh z loňska. V provozu je zatím jeden vlek a celý areál se chystají otevřít v pátek.

Příští týden chtějí spustit vleky i v dalších lyžařských střediscích, například na Klínech v Krušných horách anebo na Lipně v jižních Čechách.

[chooze:article;value:531057]

​K padesáti centimetrům technického sněhu v Karlově pod Pradědem v Jeseníkách od pátku připadlo dalších dvacet centimetrů sněhu. V poledne štáb TV Nova na sjezdovce napočítal téměř 200 lyžařů.

Ještě v pátek se na většině sjezdovek v Beskydech kvůli nedostatku sněhu nedalo lyžovat. Po celonočním sněžení se podmínky začínají zlepšovat. "Je tady nějakých patnáct, necelých dvacet centimetrů přírodního sněhu," odhadl provozní ředitel Skiareálu Bílá Martin Kacíř.

Vleky se sice ještě nerozjely, přesto třeba v lyžařském areálu v Bílé si nově napadaný sníh užívalo skoro třicet nadšenců zimních radovánek. Podobně jsou na tom i v dalších lyžařských areálech v Česku. Aktuálně se lyžuje na 22 sjezdovkách.

​Ve Skiareálu Telnice v Krušných horách v sobotu otevřeli za letošní sezónu poprvé. Rozjel se tam zatím jeden vlek a přijely tam desítky lidí. Díky vydatnému sněžení se dalo lyžovat i na Petříně v centru Prahy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.