Sociální sítě ničí vztahy. Vědci řekli, kolik byste na nich měli strávit času

Vypadá to, že lidé bez svých mobilních telefonů v ruce už neudělají ani krok. Podle statistik jen na sociálních sítích člověk denně průměrně stráví dvě a půl hodiny. Takovým tempem jim každý z nás věnuje víc než pět let života.

Třicet minut, právě to je podle amerických odborníků denní maximum na sociálních sítích. Pokud to je víc, ničí to naše vztahy. "Sociální sítě způsobují v partnerském vztahu žárlivost. Na jednom místě je totiž nepřeberné množství přitažlivých protějšků a najednou to vypadá, že jinde je tráva zelenější než u nás doma," vysvětlil psycholog Paul Friedman.

[chooze:article;value:516100]

Podle odborníků by si lidé měli uvědomit, že na sociálních sítích každý ukazuje ze sebe jen to nejlepší, navíc si mnoho lidí vylepšuje nejen fotky svého vzhledu, ale třeba i ty z dovolených.

Podle psychologů tak přibývá nejen jedinců, ale i párů, které vztahy narušené sociálními sítěmi řeší v ordinacích. "Muž se víc uzavírá do sebe a moc o tom nemluví. Ženy mají možná už tak od přírody tu potřebu věci sdílet, takže jsou v tom trochu víc otevřenější a možná je to zdravější," myslí si psycholog Tomáš Morávek.

Podle statistik třeba ve Spojených státech každé třetí manželství skončí kvůli aféře ze sociálních sítí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.