Šojgu dorazil do Mariupolu. Rusové mezitím na Ukrajinu útočí drony

Minulý týden Šojgu rozdával vojákům medaile za vraždění Ukrajinců a nyní je podle dostupných informací v Mariupolu. Podívat se prý přijel na nové zdravotnické zařízení a nové budovy, které předtím Rusové při dobývání města zničili. Moskva dále informovala o tom, že Šojgu navštívil velitelské stanoviště na bojištích, aby zjistil aktuální informace.

Jeho cesta na Ukrajinu je prý jasným signálem, že ministr je aktivní a Moskva neřídí válku pouze z kanceláře, jak jí je mnohdy vytýkáno.

[chooze:article;value:492984]

Téměř na polovině území Ukrajiny se v noci na pondělí opět rozezněly sirény. Čtyři drony údajně Ukrajinci sestřelili v Dněpropetrovské oblasti.

"Drony vypustili ze severu. Jednalo se o iránské kamikadze drony. Bylo jich vypuštěno 15 a 13 dronů sestřelila naše protivzdušná obrana a jiné střelné zbraně," uvedl mluvčí ukrajinského letectva Jurij Ihnat.

[chooze:article;value:492678]

Nejtvrdší boje pokračují stále u Bachmutu. Před několika dny média i americký Institut pro studium války informovaly, že město zřejmě brzy ruská armáda dobude a ukrajinské vojsko je na ústupu.

V neděli večer své tvrzení obrátily. Ukrajinci se z okolí města údajně nestáhli, a tak bude prý Rusům ještě dlouho trvat, než město ovládnou, pokud vůbec.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.