Šok. Chandler z kultovního seriálu Přátelé je po smrti. Utopil se ve vířivce

[chooze:gallery;value:12514]

​​Herce našli v sobotu mrtvého ve vířivce v jednom domě v oblasti Los Angeles. Web TMZ, který o neštěstí informoval jako první, získal informaci z policejních zdrojů. Podle The New York Post šlo dům, který Perrymu patřil, a není zatím jasné, kdo volal na tísňovou linku.

Matthew Perry se podle všeho utopil. Na místo byli přivoláni záchranáři kvůli pacientovi se zástavou srdce. Policie v domě nenalezla žádné drogy a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by na hercově smrti bylo něco podezřelého.

[chooze:article;value:474456]

​Perry se proslavil rolí Chandlera Binga v kultovním sitkomu 90. let Přátelé. Vysílal se deset sezón a on hrál ve všech 234 epizodách. Seriál měl obrovský úspěch hned od prvních dílů a z hlavních představitelů udělal superhvězdy. Perry se k roli dostal zajímavým způsobem. Psal podobný projekt pro jinou televizní společnost. Když se o tom televize NBC chystající Přátele dozvěděla, konkurenční scénář odkoupila a Perrymu svěřila v Přátelích jednu z hlavních rolí.

Úspěch mu otevřel dveře k bezpočtu televizních i filmových rolí. Zahrál si v seriálech Beverly Hills 90210, Správní dvojka, Ally McBealová či Dobrá manželka. Hlavní roli neurotického zubaře ve filmu Můj soused zabiják ztvárnil Perry po boku Bruce Willise, se Salmou Hayekovou hrál v Jen blázni spěchají. Do jeho filmografie patří také Tři do tanga, Znovu 17, Kid nebo Zmatená duše.

[chooze:article;value:474100]

​Ačkoliv na obrazovce a ve filmu působil sympaticky a optimisticky, v soukromí celý život těžce trpěl závislostí na alkoholu a drogách, konkrétně na prášcích proti bolesti. Na Vicodinu byl závislý i během natáčení Přátel a mnohokrát podstoupil odvykací kúru. Podle svých slov bral i 55 pilulek denně.

V posledních letech se Matthew Perry z obrazovky i filmového plátna stáhl. Měl vyděláno. Zatímco v první sérii Přátel dostával za každý díl v přepočtu něco přes půl milionu korun, v posledních dvou sériích už to bylo zhruba 25 milionů za epizodu.

Matthew Perry byl známý jako velký příznivec žen, přesto do manželství nikdy nevstoupil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.