Šok před pohřbem. Kanadské rodině poslali z ciziny omylem mrtvého Rusa

Poslední rozloučení plánované na neděli a pondělí musela rodina Jaurorových z předměstí Montrealu odložit. Z Kuby, kde 68letý kanadský občan syrského původu Faraj zemřel na dovolené, přišla rakev s jiným nebožtíkem, uvedl list Montreal Gazette.

Zoufalá rodina navíc nemá tušení, kde ostatky příbuzného jsou, a snaží se vyburcovat ministerstvo zahraničí.

Faraj zemřel koncem března na infarkt, když plaval se svou dcerou Miriam v moři během rodinné dovolené na Kubě. V letovisku nebylo žádné zdravotnické zařízení, tělo mrtvého tak museli ponechal přikryté na pláži, než si pro něj po osmi hodinách přijela pohřební služba z Havany, popsala podle agentury AP dcera.

[chooze:article;value:430030]

​Na radu kanadského konzulátu zaplatila rodina deset tisíc kanadských dolarů (zhruba 173 tisíc Kč) za repatriaci.

Rakev dorazila i s doklady s Farajovým jménem na montrealské letiště minulý týden. Ke zděšení rodiny uvnitř bylo tělo o 20 let mladšího potetovaného muže. Ukázalo se, že je to Rus, po kterém se mezitím sháněli úředníci ruského konzulátu.

Mrtvý cizinec už je u pozůstalých v Rusku. Miriam, její matka a bratr se od té doby snaží zjistit, kde je Farajovo tělo. Obrátili se na kubánské úřady, kanadský konzulát v Havaně i na kanadské ministerstvo zahraničí. Zatím mají jen ujištění, že všichni dělají, co mohou.

"Chci, aby mi někdo pomohl najít mého otce," cituje AP Miriam, která stejně jako celá rodina propadá zoufalství.

Denisa se loučila s tatínkem, na pohřbu ji čekal šok. V rakvi ležel cizí člověk (7/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.