Šok pro filmový svět. V 59 letech náhle zemřel oblíbený herec

McCardie zemřel náhle v neděli ve věku pouhých 59 let. Smutnou zprávu zveřejnila v pondělí jeho sestra Sarah na sociální síti

"S velkým zármutkem oznamujeme, že zemřel Brian James McCardie, milovaný syn, bratr, strýc a drahý přítel. Brian zemřel náhle doma v neděli 28. dubna," uvedla v příspěvku.

"Úžasný a vášnivý herec na pódiu i plátně, Brian miloval svou práci a dotkl se mnoha životů. Odešel příliš brzy. Milujeme ho a bude nám velmi chybět," dodala. Jeho fanoušky dále vyzvala k tomu, aby na jejího bratra nezapomněli.

Bližší k informace k poslednímu rozloučení zveřejní rodina během pár dní. "Podrobnosti o pohřbu zveřejníme v následujících dnech. Jako rodina bychom v této době chtěli požádat o soukromí," napsala Sarah.

[chooze:article;value:553267]

Jak připomíná web BBC, rodák z Glasgow se proslavil zejména rolí padoucha Tommyho Huntera v seriálu Line of Duty. Dále se objevil v seriálech Cizinka, Podfu(c)k, Městečko Fortitude nebo v minisérii Agatha Christie: Zkouška neviny.

Zářil i na filmovém plátně. V roce 1995 si například střihl roli ve filmu Rob Roy a o pár let později se po boku Sandry Bullock objevil ve snímku Nebezpečná rychlost 2: Zásah. Zahrál si také v Prokletém klubu nebo v krimi komedii Sviňák.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.