Šok pro politiky. Jsou zděšení z toho, co se prodává v českých obchodech

Do redakce zpravodajství TV Nova stále přicházejí další fotky nejedlých potravin zakoupených v českých obchodech – zkažená niva z Brna a plesnivé mandarinky z Havířova, které v lepším případě způsobí jen bolení břicha, hnijící petržel z Prahy, dobrá tak maximálně na kompost, nebo vrut v knedlíku z Liberce. A to rozhodně nejsou všechny. 

Nejdříve s nimi redaktor Jan Zálužský vyrazil za ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou (KDU-ČSL). "Tyto příklady, to je špatně. Předáme to potravinářské inspekci, která přijme rázná opatření," sliboval při střetu s realitou.

A nebyl sám, kdo byl zaslanými fotografiemi zděšen. "Tohle by si dobrovolně nekoupil nikdo," okomentoval vyfocené potraviny ministr dopravy Martin Kupka (ODS). "Je důležité, že na to upozorňujete, protože pak si na to, co si vybírají, budou dávat více pozor i zákazníci," dodal.

To Karel Havlíček z ANO byl mnohem příkřejší. "Popravdě řečeno, když selže stát, tak nezbývá nic jiného, než aby pomohla média," nechal se slyšet. A zpátky se nedržel ani Tomio Okamura. "SPD dlouhodobě kritizuje, že se Česká republika stává odpadkovým košem Evropské unie. Nadnárodní řetězce nám sem posílají druhořadé potraviny," tvrdil šéf hnutí.

[chooze:article;value:494142]

"Považuji za drzost, že se tohle vůbec v těch obchodech objevuje," myslí si pak Patrik Nacher (za ANO). Výsledkem aktivity TV Nova by podle něj mělo být nejen to, že si lidé vadné zboží nekoupí, ale že do obchodu, který ho nabízí, přestanou chodit.

Mezitím co redaktor obcházel jednotlivé politiky, začal jednat Zdeněk Nekula jednat. Nebo alespoň sliboval, že bude. "Vytvoříme meziresortní pracovní skupinu, která se bude tomuto problému intenzivně věnovat," prohlásil na tiskové konferenci.

A nekončí ani aktivity TV Nova. Jsme dál na vaší straně.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.