Sokolové se připravují na slet. Do ulic vypravili speciální tramvaj

Sokolové si přichystali netradiční pozvánku na 17. všesokolský slet, který se bude konat od 30. června do 5. července. Na každé zastávce tramvaje mohli lidé vidět krátké vystoupení plné hudby, tance i akrobacie. 

"Já bych řekl, že nejtěžší jsou vyhazovačky, kde hážeme naše kolegy do vzduchu a někdo tam dělá i salta. Ta podívaná bude rozhodně stát za to," prohlásil sokol Adam.

"Nácvik probíhá celý rok. Začíná se v září a končí se tedy v tom sletovém týdnu v červenci," vysvětlila spoluautorka sletové skladby Leporelo Kateřina Machů.

Na sletu budou i sestry Lucka a Bára, které vystupují za mladší žákyně ve skladbě čarodějky. "Těším se hlavně na ten slet a těším se hlavně na to, až to budeme tančit," prozradila Lucka. "Já se těším nejvíc na to, jak tam budeme všichni a že se budeme moct kouknout i na ostatní vystoupení," doplnila Bára.

[chooze:article;value:558435]

Do skladby Leporelo, kterou bude předvádět přes 1 600 cvičenek, se zapojí i herečka Adéla Gondíková s dcerou. "Když jsme měli teď župní slet ve Voticích, tak jsme se učili dokonce do jedné hodiny do rána, abych věděla přesně všechno tak, jak to má být, takže jsme hrozně poctiví a cvičí tady fialové holčičky Leporelo," řekla herečka.

V tramvaji nechyběl ani maskot sletu, který rozdával odměny za povedené kotrmelce. Slet se letos bude konat v pražském Edenu a prý už zbývá posledních pár vstupenek. 

O vstupenky na všesokolský slet si také můžete zasoutěžit. Stačí, když se vyfotíte s obrandovanou tramvají a příspěvek přidáte na sociální sítě s označením "Jedu na slet".

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.