Šokující protest proti válce. Ruský herec si podřezal žíly přímo na jevišti

Herec divadla v ruském Ulan-Ude se tento týden před zraky diváků pokusil o sebevraždu. Artur Šuvalov na jevišti oznámil, že ho k činu dohnaly události posledního roku. Zastal se totiž bývalého ředitele divadla Sergeje Levického, kterého propustili kvůli jeho protiválečným názorům. Herce, kteří Levického podpořili, začalo nové vedení divadla šikanovat a chtělo po nich rezignaci.

Herci na protest z budovy divadla strhli válečný plakát s písmenem "Z" a podali stížnost na umělecké ředitelství, jenže nic nepomohlo. Šuvalov se svěřil, že mu následně pozastavili plat, a navíc vyhodili jeho manželku, která v divadle rovněž účinkovala. "Celý rok se mě z divadla snaží vyhodit, ponižují mě, připravují mě o práci, peníze. Dnes vydali prohlášení a vyhodili mou manželku Světlanu," řekl podle telegramového kanálu Sibiř.Realita Artur Šuvalov. Incident zaznamenal na kameru jeden z diváků. 

[chooze:article;value:497385]

"Nechci se s tím smířit, ale už nemám sílu a nemám na výběr. Věřím, že publikum si dokáže udělat vlastní názor a nebude slepě naslouchat našemu uměleckému řediteli. Prosím, odpusťte mi, jsem unavený. Už nemám na výběr. Chci jen říct ještě jednu věc: Vjačeslav Michajlovič Djačenko a Natalja Nikolajevna Svetozarová (vedení divadla) mohou za mou smrt," prohlásil podle deníku The Insider Šuvalov na konci představení.

Následně si herec podřezal zápěstí. Někteří diváci si nejprve mysleli, že jde o součást představení, po šokující reakci ostatních herců však pochopili, že jde skutečně o pokus o sebevraždu. Otřesení kolegové Šuvalovovi ihned přispěchali na pomoc a odvedli ho do zákulisí. Herec je nyní v nemocnici. 

Rusko rozmístí v Bělorusku jaderné zbraně. Podívejte se na video:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.