Šokující video ze slovenské nemocnice. Zdravotník tahal muže po zemi

Bezdomovec seděl na zemi a měl u sebe berli a igelitovou tašku. Třásl se, vzlykal a něco nesrozumitelně říkal. Následně k němu přišel zdravotník, vzal ho za ruku a táhl ho až ke dveřím, jimiž muže vyhodil z budovy. Šokující video se šíří sociálními sítěmi, upozornil web aktuality.sk.

"Pomůžu vám ven," řekl muži zdravotník předtím, než jej odtáhl. Celá situace překvapila i ženu, která ji nahrála. "Katastrofa," komentuje na videu žena situaci.

[chooze:article;value:500223]

Univerzitní nemocnice L. Pasteura v Košicích už na video zareagovala. "Takové chování vůči člověku, který z jakýchkoli důvodů vyhledá zdravotnické zařízení a naši pomoc, je nepřípustné. Omlouváme se i pacientům, kteří byli svědky tohoto incidentu," sdělila TV Markíza mluvčí zdravotnického zařízení Monika Krišková.

Zdravotníci se podle ní na urgentních příjmech často setkávají s různými případy asociálního, či dokonce agresivního přístupu pacientů. Zdravotník ale má situaci zvládnout profesionálně, přiznala. "Vůči dané osobě bude vyvedena zodpovědnost v souladu s pracovněprávními předpisy," informovala.

Nemocnice zaplatí rodičům miliony. Adámek upadl po operaci mandlí do kómatu (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.