Moderní bydlení

Souboj Harrisové a Trumpa je velmi těsný. Jde jim o každý voličský hlas

"Takže, věc se má takhle, Pensylvánie. Máme před sebou dvaadvacet dní do voleb, dvaadvacet dní a blížíme se k cíli. A bude to velmi těsný souboj až do samého konce. Ano?" Takhle zapáleně v pondělí mluvila demokratická kandidátka Kamala Harrisová na předvolebním mítinku na severozápadě země.

Nepolevuje ale ani Donald Trump, který v Pensylvánii rovněž burcuje davy. Podle průzkumů tam vede o jednu desetinu procentního bodu. "Nedovolíme, aby Kamala Harrisová udělala Americe to, co udělala Kalifornii, nedovolíme, aby se to stalo," řekl zase Donald Trump.

[chooze:article;value:578322]

​Ohledně obsazení postu nejmocnějšího člověka na světě budou mít rozhodující hlasy pravděpodobně takzvané swing states, v překladu doslova rozkývané státy, které se tradičně nepřiklánějí na žádnou stranu. Mimo Pensylvánii jde o Wisconsin, Michigan, Severní Karolínu, Georgiu, Arizonu a Nevadu.

Obliba Donalda Trumpa v posledních dnech stoupá. A ačkoli se zejména po zářijové televizní debatě Harrisová v průzkumech vyšvihla, v současné době ji Trump dohání. Na národní úrovni si dokonce podle posledního průzkumu vedou zcela stejně, obě strany mají 48 procent.

"Líbí se mi, že chce zavřít dveře uprchlíkům. Místo toho chce zajistit, aby kdokoli, kdo sem přijde, přijde legálně. A bude se cítit dobře, protože bude vědět, že se sem dostal správnou cestou. A to je pak první krok na cestě za americkým občanstvím," nechala se slyšet žena, která je rozhodnutá volit Trumpa.

Ve zbývajících jednadvaceti dnech bude podle některých odborníků pro Harrisovou největší výzvou se lépe voličům představit a vysvětlit svůj program. Trump by se měl zase vyvarovat chaotického a vulgárního chování, které mnoho lidí odrazuje.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.