Soud kvůli vraždě léčitele: Mrtvý o sobě tvrdil, že je reinkarnace da Vinciho

Jednání u Městského soudu v Praze k věci léčitele, jehož měly loni na podzim na jeho vlastní žádost údajně zavraždit zubařka a učitelka v důchodu, začalo po deváté hodině ráno za přítomnosti veřejnosti. Někteří přítomní žádali pro obžalované ženy milost. Plnily podle nich totiž jen příkaz léčitele, který je měl týrat a manipulovat s nimi.

Před soudem dnes zazněly také výpovědi jedné z obžalovaných. Žena popisovala život ve skupině lidí okolo léčitele. Dle všeho šlo o jakousi sektu. Léčitel, který o sobě tvrdil, že je reinkarnací Leonarda da Vinciho či kata Mydláře, měl podle obžalované ovládat své okolí. Ji konkrétně měl například přimět, aby mu dala miliony korun. Nemluvila však osobně. Výpovědi zazněly buď ze záznamu, nebo je četla soudkyně.

[chooze:article;value:501609]

Odchod ze světa měl muž začít plánovat poté, co začal pociťovat jakousi skepsi po odchodu dvou žen z jeho skupiny. Prý se také cítil vyčerpán z pomoci lidem a obával se, že bude spojován s úmrtími lidí ve svém okolí.

Ženy prý očekávaly, že léčitelovo tělo po smrti zmizí. Když se tak ale nestalo, obrátily se na policii. Teď jim za vraždu hrozí až dvacetileté vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.