Soud odročil případ podivně zabitého muže. Jednu z obviněných pustil z vazby

Pražský městský soud odročil hlavní líčení v případu usmrcení muže, kterého měla podle obžaloby zabít loni v říjnu jeho partnerka společně se 65letou důchodkyní. Hlavní líčení tak začne až 26. dubna.

Důvodem je skutečnost, že Obvodní soud pro Prahu 4 už dříve starší z obou obviněných propustil z vazby z pankrácké věznice na svobodu. Podle soudu nehrozilo, že by důchodkyně pokračovala v trestné činnosti nebo se pokusila utéct. Kvůli propuštění jí však soud nestihl včas dodat předvolání, a proto se žena úterního soudu nezúčastnila.

Před soudem tak stanula pouze mladší z dvojice, 32letá zubařka a partnerka zemřelého muže. Tu soud ve vazbě ponechal, protože měl obavy z možného útěku. Obě ženy čelí obžalobě z vraždy a hrozí jim 12 a 20 lety vězení. "Rozhodně nepůjde o rychlý proces. Už v této chvíli máme naplánovaných pět termínů procesu v rozmezí květen a červen," prozradila státní zástupkyně Jana Murínová.

Soud se týká neobvyklého případu, kdy se partner mladší ženy rozhodl zemřít a obě obviněné mu v tom pomohly. Podle obžaloby v bytě důchodkyně, která zubařku k činu měla pobízet, v pražských Hájích muž dobrovolně spolkl utišující lék.

[chooze:article;value:496608]

​Zubařka se poté podle obžaloby na několika místech pokusila muži otevřít skalpelem cévu, nakonec mu však vpíchla celkové anestetikum. Právě předávkování tímto lékem nakonec bylo pro muže smrtelným. Při celé proceduře se měla mladší žena pokusit z bytu odejít a zavolat záchranáře, důchodkyně i muž ji však přesvědčili, aby pokračovala.

S mrtvým mužem poté ženy zůstaly v bytě a čekaly, než jeho tělo zmizí, jak jim slíbil. Když ale i následující ráno zůstávalo mrtvé tělo na posteli, poklidily, převlékly se a šly celou záležitost oznámit na policii. "K činu se přiznaly a litují jej, ale nesouhlasí s právní kvalifikací," řekla Murínová.    

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.