Soud potrestal Trumpa za sexuální zneužití. Musí zaplatit obří odškodné

[chooze:gallery;value:31594]

​​Donald Trump se v roce 1996 dopustil sexuálního zneužití, rozhodla v úterý porota newyorkského soudu. Za znásilnění, ze kterého ho novinářka E. Jean Carrollová obvinila, jej ale soud vinným neshledal. Kromě sexuálního zneužití měl Trump podle poroty Carrollovou také pošpinit pomluvou, když ji označil za lhářku, píše agentura Reuters

Za oba činy musí bývalý prezident novinářce zaplatit odškodné ve výši v přepočtu více než 100 milionů korun. "Jsme velmi šťastní," řekla médiím Carrollová při odchodu ze soudní síně. Zato Trumpa rozsudek rozzuřil. Na své sociální síti Truth jej označil za hanebný. "Nemám nejmenší tušení, kdo ta žena je. Je to pokračování největšího honu na čarodějnice všech dob," napsal rozzlobeně. 

[chooze:article;value:499360]

​Za hon na čarodějnice kauzu označil i Trumpův tým, který se nechal slyšet, že se proti verdiktu soudu odvolá. "Celá tato falešná kauza je politicky motivovaná, protože je nyní jasným favoritem na opětovné zvolení prezidentem Spojených států," prohlásil tým. 

Trumpův útok Carrollová popsala ve svém článku, kde uvedla, že si není jistá, jestli do ní pronikl (psali jsme o tom zde). Z kabinky se jí podařilo utéct. Bývalý šéf Bílého domu ji tehdy osočil z toho, že se jen snaží prodat svou novou knihu. 

Na veřejnosti se objevily snímky, jak Trump utíká před policií. Jednalo se o podvrh (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.