Soud s americkým násilníkem pokračuje. Chtěl napadnout i Toma Hankse

Ostře sledovaný soud s Davidem DePapem, který napadl kladivem manžela americké političky Nancy Pelosiové, přináší do případu nová šokující zjištění. Útočník se při prvním výslechu policistům přiznal, že plánoval zaútočit i na další osobnosti, například slavného herce Toma Hankse nebo syna prezidenta Spojených států Huntera Bidena.

"Obvinění zahrnují pokus o vraždu, vloupání do obydlí, napadení se smrtící zbraní, týrání starších osob a vyhrožování veřejnému činiteli. Jednalo se o jasně naplánovaný a promyšlený čin," uvedla Brooke Jenkinsová, okresní prokurátorka v San Franciscu.

[chooze:article;value:469923]

Podezřelý se 28. října vloupal do domu Pelosiových. Jeho cílem údajně bylo političku unést. Místo toho surově napadl jejího 82letého manžela. Ten skončil na operačním sále s frakturou lebky a dalšími zlomeninami. Pelosiová byla v době útoku ve Washingtonu.

DePape u soudu také řekl, že ve Washingtonu panuje zlo. Zatím zůstává ve vazbě bez možnosti propuštění na kauci. Jeho veřejný obhájce se po rozhodnutí soudu odmítl vyjádřit. "Pan DePape bude bojovat u soudu, ne na chodbě," uvedl veřejný ochránce práv Adam Lipson. Podle policie DePape po zatčení řekl, že je na sebevražedné misi. V případě odsouzení mu hrozí až 50 let vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.