Soud s Ferim bude pokračovat za dva měsíce. U jednací síně ho napadl muž

Feri ve čtvrtek k soudu přišel krátce před devátou hodinou. Ohradil se proti informování o tomto případu v médiích, přiznal ale, že zveřejnění jména jedné z obětí byla chyba. "Pod tlakem a emocemi jsem volil takováto slova," řekl novinářům. Tvrdí však, že se v tomto případě vše odehrálo konsenzuálně.

Zmocněnkyně poškozených v úterý upozornila, že se bývalý poslanec zveřejněním jména snaží zastrašit oběti. To Feri následně před novináři odmítl. 

Odpoledne před jednací síní způsobil rozruch muž, který do Feriho strčil. Okamžitě ho zpacifikovala justiční stráž. "Zbiju ho jako koně, ču**ka vy**danýho, cikánskýho," křičel muž poté. Před budovou postával už asi hodinu před napadením a tvrdil, že je rasista a nesnáší napadání žen.

"Krátce před 14. hodinou jsme vyjížděli do Jagellonské ulice, kde jsme podezřelého muže přebrali od justiční stráže," sdělila TN.cz policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Případ nyní policie vyšetřuje. "Muž je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. Policisté jej převzali na obvodní oddělení, kde podává vysvětlení," dodala mluvčí po 14. hodině. 

Rozruch u soudu Feriho. Napadl ho a urážel agresivní muž:

[chooze:gallery;value:30418]

​Líčení ve čtvrtek pokračovalo neveřejně. Vypovídaly totiž dvě poškozené. V úterý už vypovídal sám Feri, jedna z poškozených i svědkyně. "Všechny mé klientky jsou neskutečně statečné a já je obdivuji," prohlásila zmocněnkyně poškozených Adéla Hořejší.

Soud bude pokračovat až za dva měsíce. Hlavní líčení totiž bylo ve čtvrtek odročeno na 25. dubna.

Feriho obžaloba viní ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Vzhledem k tomu, že jedné z poškozených bylo 17 let, hrozí mu až deset let vězení. Více o úterním jednání se dozvíte v tomto článku.

[chooze:article;value:489678]

​Vyšetřování bývalého politika TOP 09 odstartovaly výpovědi několika dívek z května 2021, které tvrdily, že s nimi měl sex navzdory jejich výslovnému nesouhlasu. Rok nato se údajně pokusil o sebevraždu, skončil v nemocnici s pořezaným zápěstím a břichem.

[chooze:article;value:463492]

​Feri ve čtvrtek odmítl, že by to souviselo s líčením. "Je to moje soukromá věc a dlužno také říci, že jsem psychicky v pořádku," poznamenal. 

Vyjádřil se také k videu, na kterém říká: "Jsi úplně retardovaná, úplně. A já jsem úplně nahej. Úplně." Poslal ho údajně blízké kamarádce. "Není to posílané nikomu náhodnému. Je to blízká kamarádka, máme spolu dobré vztahy," tvrdí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.