Soud s pražským magistrátem. Úředníka viní z toho, že měl vynášet informace

Ředitel odboru hospodaření s majetkem Jan Rak napsal dopis řediteli magistrátu. Podle webu Neovlivní.cz v něm uvedl, že Petr Beneš, poradce pirátského radního Adama Zábranského, vyzradil právníkům firmy, s nímž je město ve sporu, taktiku advokátů zastupujících město.

"Někdo mohl vynést informace, které mohou poškodit pozici města ve sporu se soukromou společností," okomentovala šéfredaktorka Neovlivní.cz Sabina Slonková.

Radní Zábranský ale stojí za svým poradcem: "Předpokládal bych, že to obvinění bude obsahovat nějaké konkrétní nařčení, jako jaké informace poskytl, jaké informace nás můžou poškodit v tom soudním sporu, protože já jsem přesvědčen, že žádné takové informace ani neexistují, takže mně to přijde celé absurdní a moc nechápu tu motivaci, proč tento krok ředitel odboru udělal."

"Nebudu nic vyvracet ani potvrzovat. Nezlobte se, nejsem oprávněný ke komunikaci s médii," uvedl pro TV Nova Jan Rak. Štáb v pátek Beneše kontaktoval, ale bez reakce. Dříve se pro média vyjádřil. "Nemám tušení, jak na to pan Rak přišel. Nikomu jsem nic neprozrazoval," sdělil.

[chooze:article;value:550192]

​"Ta druhá část, která je neméně vážná, je samozřejmě o tom, že zastupitelka za hnutí ANO Radmila Kleslová má v tomto příběhu takovou dvojí hru. Ona je na jednu stranu zastupitelka města a má hájit jeho zájmy. Ale Radmila Kleslová je zároveň i právní zástupkyní společnosti, která s městem vede spor," přiblížila Slonková.

"Zásadně odmítám, že by mě pan Beneš jakkoliv informoval o taktice města ve sporu o bezdůvodném obohacení za užívání pozemků nebo mi poskytl jakékoliv jiné informace, které by mě mohly zvýhodnit," reagovala Kleslová.

Magistrát hlavního města Prahy prý o celé situaci ví a případem se teď budou zabývat právníci. "Panu řediteli magistrátu bylo v této věci zasláno podání o tomto jednání, které postoupil, tak jako v jiných podobných případech, odboru právní podpory pražského magistrátu, který situaci posoudí. Do doby posouzení případu odborem právní podpory se ale k případu nebudeme vyjadřovat," shrnul mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Poradce radního Beneš je zároveň i členem magistrátního výboru pro správu majetku. "Já budu žádat jako předseda výboru po zjištění těchto skutečností odvolání pana Beneše jako člena výboru z tohohle orgánu," prohlásil místostarosta Prahy 17 Martin Benkovič (ANO). Zastupitelstvo se má sejít za měsíc, mluví se ale o tom, že by se kvůli této kauze svolalo dříve.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.