Soud se synem amerického prezidenta: Hrozí mu až 25 let za mřížemi

Sledovaný soudní proces tradičně odstartoval výběrem poroty. K soudu dorazila i první dáma USA Jill Bidenová, Hunterova nevlastní matka.

Čtyřiapadesátiletý syn amerického prezidenta čelí třem federálním obviněním, která souvisejí s nelegální koupí a držením střelné zbraně v roce 2018, kdy byl, jak později přiznal, závislý na kokainu. Celkem mu hrozí až 25 let za mřížemi. Maximální trest ale podle řady expertů není pravděpodobný.

"Zítra si vyslechneme úvodní prohlášení právníků. Poté se očekává, že prvním svědkem bude agent FBI, který případ vyšetřoval," uvedl Michael Kunzelman z agentury The Associated Press.

[chooze:article;value:557219]

​Sám Joe Biden, který se v listopadu bude opět ucházet o znovuzvolení do prezidentského úřadu, se k synovu případu odmítl vyjadřovat. 

"Jsem prezidentem, ale také otcem. Jill a já milujeme našeho syna a jsme pyšní na to, jakým mužem se stal," prohlásil prezident Biden.

Trestní proces s potomkem úřadujícího prezidenta Spojených států je v zemi premiérou. Podobných novinek ale Američané zažívají v poslední době několik. Minulý týden byl vůbec poprvé v historii za trestný čin odsouzen bývalý prezident USA. Donald Trump byl kvůli platbám pornoherečce za mlčenlivost shledán vinným ve všech bodech obžaloby a hrozí mu i pobyt za mřížemi.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.