Soused si nainstaloval všude kamery. Kouká nám i do bazénu a nikdo to neřeší

"Soused nám několika kamerami kouká do bazénu, do dvora, v kolik odjíždíme, v kolik přijíždíme, co nakládáme do auta a tak dále," postěžovala si čtenářka. Zároveň si její soused vysadil na hranici pozemku duby. "Měly by být jako dvoumetrový plot, větve ale dosahují až k elektrickému vedení, celý rok opadává listí... Nás to strašně obtěžuje, protože jsme důchodci. Lítá mi to do dvora," dodala.

Sousedi jsou podle ní chalupáři z Prahy. Zavolala na ně policii, stěžovala i na obecním úřadě. Tvrdí ale, že jí nikdo nepomohl.

"Pořizování záznamů mimo vlastní soukromý pozemek, resp. na jeho hranici, by se mělo dít pouze v závažných případech a v minimální nezbytné míře, zcela jistě bez rozsáhlých záznamů veřejných komunikací či záběru okolních domů (zvláště oken obydlí, vstupů do domů, bazénů apod.)," upozorňuje Úřad pro ochranu osobních údajů.

[chooze:article;value:520085]

Radí obrátit se na obec, což čtenářka TN.cz udělala. "Chcete-li dosáhnout rychlé změny chování souseda, příp. okamžitého odstranění kamery, obraťte se s návrhem požadovaného opatření na soud, pokud se se sousedem nelze dohodnout," poradil úřad. "Soud beru jako nejzazší řešení, ale asi to budu muset udělat," řekla čtenářka.

"Soukromá kamera nesmí snímat ani veřejný prostor, ani jiné soukromé pozemky, a už vůbec za účelem sledovat jejich obyvatele," upozornil už dříve advokát Jan Černý. Kromě soudu by to podle něj měla dokázat vyřešit i státní či městská policie a město.

V bytech v Kolíně se usídlili švábi. Nájemníci si stěžují na sousedy (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.