Soutěž TN.cz: Jedinečný koncert Vánoce v O2 areně se blíží! Získejte lístky

[chooze:gallery;value:33763]

​Chcete uniknout předvánočnímu shonu a nasát trochu adventní atmosféry? Přesně tuto příležitost nabízí koncert Vánoce v O2 areně, který se koná 21. prosince. Můžete se těšit na sólové interprety , kteří nabídnou tradiční i netradiční pojetí písní spjatých s Vánocemi. 

Richard Krajčo, Adam Plachetka, Eva Burešová, Pokáč, Ondřej Ruml, Kateřina Marie Tichá a Dasha zazpívají nejen své úspěšné hity, ale i vánoční písně v doprovodu 70 členů Filharmonie Hradec Králové a 67 zpěváků smíšeného dětského sboru Permoník Karviná.

[chooze:article;value:528524]

Vánoce v O2 areně přinesou známé písně v nových aranžích. Těch se chopil hudebník a skladatel Jan Lstibůrek, který má za sebou spolupráci s předními českými osobnostmi hudby tvořících u nás i v zahraničí. "Nové aranže nám dávají možnost se na skladby podívat z nového úhlu, vytáhnout skryté myšlenky nebo některé více akcentovat," zmínil Lstibůrek.

​Těšit se tak můžete třeba na písně jako Byla cesta, byla ušlapaná v podání Dashy, oblíbenou skladbu Cesta od Richarda Krajča, Malého prince zazpívá Eva Burešová a s písní Zničená zem přijde Kateřina Marie Tichá. Koncertem dlouhým dvě hodiny vás provede moderátor Libor Bouček.

[chooze:article;value:495984]

​"Díky hudebnímu propojení a na míru vytvořeným novým aranžím dostávají známé popové a vánoční skladby zcela jiný a originální ráz. V posluchačích současné moderní hudby vyvolají pocit, že spojení orchestru a sboru nemusí nutně znamenat repertoár klasické hudby. Naopak milovníci symfonické muziky ocení rádiové hity v tomto ojedinělém podání," doplnili režiséři večera Dominik Kalivoda a David Ostružár.

    ​Čtenáři TN.cz mají možnost si o lístky na koncert zasoutěžit, a to tak, že správně odpoví na následující otázku. Každý z pěti výherců obdrží dvě vstupenky.

    Soutěžní otázka

    Který pěvecký sbor bude součástí koncertu Vánoce v O2 areně?

    a) Kühnův smíšený sbor

    b) Dětský pěvecký sbor Rolnička Praha

    c) Koncertní sbor Permoník Karviná

    Odpověď pošlete na e-mail soutez@tn.cz do neděle 17. prosince (včetně) a do předmětu uveďte "Vánoce v O2". Do textu kromě odpovědi napište své jméno, příjmení, adresu bydliště, e-mailovou adresu a telefonní kontakt. Soutěž skončí 17. prosince, poté budou vylosováni tři výherci, kteří následně obdrží dva lístky na koncert. 

    Celý herní řád soutěže najdete zde.

    Interpreti přiblížili, na co se na vánočním koncertu můžete těšit:

    Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.